Peşmerge ile Irak Güçlerinden oluşan 2 ortak tugay kuruluyor

Peşmerge ile Irak Güçlerinden oluşan 2 ortak tugay kuruluyor

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı Temsilcisi ve Irak Ordu Güçleri ile Ortak Operasyonlar Komutanlığı Yetkilisi Ebdulxaliq Telet yaptığı açıklamada, Peşmerge ile Irak Güçleri arasında ortak güçler kurma odasının kurulmasından sonra Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürdistani Bölgeler için 2 ortak Tugayın kurulmasına karar verildiğini duyurdu.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Telet şunları söyledi: “Peşmerge ile Irak Ordu güçleri daha önce yaptıkları anlaşmada Kerkük, Musul, Mexmur ve Xaneqin’de 4 ortak askeri üs kurma kararı almışlardı. Şimdi Kerkük ile Xanaqin için belirlenen merkezler oluşturuldu ve Musul ile Mexmur üsleri de yakın zamanda oluşturulacak. Bu şekilde Kürdistani Bölgeler’deki güvenlik sorunları halledilecek.”

Ebdulxaliq Telet açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu ortak güçler kurulduktan sonra her iki güç arasında yaşanan anlaşmazlıklarda çözülecek ve eşgüdümlü çalışmalar devam edecek. Bu gelişmeler IŞİD tehlikesinin azaltılmasını ve güvenliğin sağlanmasını daha da üst seviyeye çıkaracaktır.”

Telet açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Peşmerge ile Irak Ordu Güçleri arasında kurulan ortak operasyon odaları sonrası her iki gücün ortak çalışacağı 2 tugayın kurulmasına karar verildi. Bu güçler Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenliği ve huzuru sağlamakla mükellef olacaklar. Ayrıca bu kurulacak güçler uluslararası koalisyon tarafından desteklenecek ve yönlendirilecekler.”

Diğer Haberler