Qadir Qaçax: PKK’nin el koyduğu Şengalli çocukların sayısı IŞİD’in kaçırdığından daha fazla

Qadir Qaçax: PKK'nin el koyduğu Şengalli çocukların sayısı IŞİD'in kaçırdığından daha

PDK Şengal Sorumlusu Qadir Qaçax, PKK’nin IŞİD terör örgütünden daha fazla Ezdi çocuk ve gençlerini kaçırdığını, ailelerin çocuklarının akibeti hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

BasNews’e konuşan PDK Şengal Sorumlusu Qadir Qaçax, PKK’nin kaçırdığıŞengalli çocuk ve genç sayısının IŞİD terör örgütünün kaçırdıklarından daha fazla olduğunu belirtere, “Kaçırılan çocukların anne ve babaları çocuklarının akıbetini bilmiyor. Çünkü PKK’nin onları nereye götürdükleri belli değil” dedi.  “PKK, Şengal halkına büyük bir zulüm yapıyor” diyen Qadir Qaçax “PKK, halkın topraklarına el koyuyor, kimsenin topraklarını ekmesine izin vermiyor. Halka ait arazilerde tüneller ve mevziler kazıyorlar. Yardım kuruluşlarının bölgeye yardım götürmesine müsaade etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

PDK’li yetkili, şuana kadar PKK’nin Şengal’den ne kadar çocuk ve genci kaçırdığına dair ellerinde net bir sayı olmadığını da sözlerine ekledi.

PDK Şengal Sorumlusu Qadir Qaçax  sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK yardım kuruluşlarının Şengal’e yardım ulaştırılmasını engellediği gibi, kentte hizmet götürülmesine de izin vermiyor. Her geçen gün Haşdi Şabi milislerine bağlı gruplar Şengal’e yerleşiyor ve bu bölgede işleri daha içinden çıkılmaz hale getiriyor ve büyük bir kaosa neden oluyor” yorumunda bulundu.

PDK’li Qadir Qaçax, IŞİD saldırıları sonrası evlerini terk eden ailelerin Şengal’e döndüklerini ancak bölgede güvenlik zafiyeti ve hizmet olmaması nedeniyle yeniden göç ettiklerini kaydetti.

Diğer Haberler