Göç etmeleri için arazileri yakılan Kerküklü Kürt çiftçiler topraklarından nöbet tutuyor

Göç etmeleri için arazileri yakılan Kerküklü Kürt çiftçiler topraklarından nöbet tutuyor

 Kerkük’ün ilçelerindeki Kürt çifçiler, ithal Araplar tarafından ekili arazileri yakılmasın diye sabaha kadar nöbet  tutuyorlar.

Kerkük’ün Daqûq ilçesinde bir grup Kürt çifçi sabaha kadar ekili arazilerinin nöbetini tutuyor.

BasNews’e konuşan Mihemed Sultan isimli bir çiftçi,  ithal Arapların Kürtlere ait ekili arazi, bağ ve bahçeleri ateşe verdiklerini söyledi.

Arapların Kürtleri bölgeden çıkmaya zorlamak amacıyla ekili arazileri yaktıklarını dile getiren  Mihemed Sultan,  bunu önlemek amacıyla bir grup Kürt çiftçinin tarlaların önünde sabaha kadar nöbet tutarak, ekili arazileri Araplaradan korumaya çalıştıklarını kaydetti.

Kerkük’ün Daqûq ilçesinde bağlı Taleban, Heftexar bölgelerinde Kürtler yaşıyor. Ayrıca Kakeyîlerin yaşadığı köyler var. Geçtiğimiz yıl Saddam döneminde bu bölgelere yerleştirilen daha sonra bölgeden çıkan Araplar yeniden bölgeye gelerek Kürtlerin topraklarında hak iddia etmişlerdi.

Kerkük’ün meşru olmayan valisi tarafından getirilen ithal Araplar, Kürtlere ait ekili arazileri, bağ ve baheleri ateşe veriyor, evlerine saldırıyorlar. Irak güvenlik güçleri ise müdahale etmiyor.

BasNews’e konuşan Kerkük eski Tarım Müdürü Mehdî Kakeyî, Kürtlere ait tarla ve ekili arazilerin organize bir ekilde ve planlı yakıldığını söyledi.

Mehdî Kakeyî “Bugün az yağış nedeniyle ciddi bir kuraklık tehlikesi yaşanıyor. Az ürün elde edilecek. Diğer yandan tarlaların yakılma tehlikesi var. Bu bölgede ciddi bir gıda krizine yol açar. Araplar, tarlaları yakarak Kürtleri bölgeden kaçırtmaya ve onların mülklerine el koymayı amaçlıyorlar” dedi.

Diğer Haberler