PKK ve TSK çatışması sonucu boşalan Kêsta ve Çêlkê köylerinden sonra Deşeş köyü de boşalma riski altında

PKK ve TSK çatışması sonucu boşalan Kêsta ve Çêlkê köylerinden sonra Deşeş köyü de boşalma riski altında

PKK’nin Amediye ilçesinin Kani Masi nahiyesine bağlı Deşeş köyü yakınlarındaki Türk askeri noktasına düzenlediği saldırının ardından Türk savaş uçakları köy civarını bombaladı.

Rûdaw’a konuşan Deşeş köyü muhtarı Nuri Berwari geçen akşam saat 19.30 civarında PKK’nin bir askeri noktaya saldırı düzenlediğini, Türk askeri güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktığını, çatışmanın ardından Türkiye’nin köyün etrafını şiddetli bir şekilde bombaladığını söyledi.

Güvenlik güçlerince bombardımandan dolayı evlerinden çıkmamaları yönünde uyarıldıklarını söyleyen Berwari, köylülerin endişelendiğini ekledi ve yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Nuri Berwari çatışmaların devam etmesi durumunda köyü terk etmek zorunda kalacaklarının uyarısında bulundu.

Kani Masi Kaymakamı Serbest Sebri de köyde 7 ailenin yaşadığını, söz konusu köyün Türkiye’nin operasyon düzenlediği bölgeye çok yakın olduğunu söyledi.

Türk Ordusu 23 Nisan’da Zinare Keste ve Kani Masi’nin de bulunduğu geniş bir bölgede operasyon başlatmıştı. PKK ile Türkiye arasında çıkan çatışmalardan dolayı şimdiye kadar 2 köy boşaltıldı, yaklaşık 50 aile de bu köylerden göç etmek zorunda kaldı.

Diğer Haberler