BM önünde kendini yakan gence müdahale etmeyip, canlı yayın yapan medya hakkında soruşturma başlatılıyor

BM önünde kendini yakan gence müdahale etmeyip, canlı yayın yapan medya hakkında soruşturma başlatılıyor

 Hükümet, kendini ateşe veren mültecinin görüntülerini yayınlayan medya kuruluşları hakkında yasal süreç başlatacak.

Kürdistan Bölgesi Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Doğu Kürdistanlı mültecinin kendini ateşe verme görüntülerini yayınlayan medya kuruluşları hakkında gerekli yasal sürecin başlatılacağı bildirildi.

Kültür Bakanlığı Yayınlama, Baskı ve Ulaşım Genel Müdürü Şêrwan Ewla BasNews’e kendini ateşe veren mülteci olayı hakkında konuştu. Ewla,” Doğu Kürdistanlı genç bir mültecinin Birleşmiş Milletler önünde kendini ateşe verme girişimi bazı televizyon kanalları, muhabir ve kameramanların hazır olduğu bir şekilde doğrudan ve canlı olarak yayınlandı. Söz konusu muhabir ve kameramanlar olaya müdahalede etmemiş ve olayın videosu yayınlandı. Bakanlık olarak yasal süreci ilgili taraflar için başlatacağız” dedi.

Öte yandan Ewla konuşmasını şöyle sürdürdü,” Kültür Bakanlığı yetkilileri toplantı yaptı ve ilgili medya organlarına karşı gerekli işlemleri yapacaktır. Çünkü daha önce bütün medya kuruluşlarını şiddet ve intihar görüntülerini yayınlamamaları konusunda uyarmıştık. Ateşe verme olayında, hiçbir şekilde intihar girişimine müdahale etmemiş olay yerinde bulunan muhabir ve kameramanlar hakkında hızlı bir şekilde inceleme başlatılacak. Hangi medya kuruluşu söz konusu gencin intihar videosunu yayınladıysa onlar hakkında da yasal süreç başlatılacak.”

Ne olmuştu?

Sosyal medya platformlarında yayınlanan bir videoda Doğu Kürdistanlı genç bir mültecinin Birleşmiş Milletler önünde kendini ateşe verdiği kayıtlara geçmişti. Üçüncü bir ülkeye iltica talebi red edilen genç BM yetkililerine kendini yakacağını söylemiş, BM yetkililerinden ise biraz uzakta yak cevabını alınca kendini yakmıştı. Kendini yakan gençle olay yerine gelen medya mensupları olayı canlı yayında vermişti. Edinilen bilgiye göre kendini ateşe veren mültecinin vücudunun %95 oranında yandığı ve durumunun iyi olmadığı belirtildi.

Diğer Haberler