Türkiye’de ırkçı saldırıya uğrayan Kareem ailesi Kürdistan’a döndü, Erbil valisi aileyi ziyaret etti

Türkiye'de ırkçı saldırıya uğrayan Kareem ailesi Kürdistan'a döndü, Erbil valisi aileyi ziyaret etti

Mersin’de bayramın birinci trafikte ırkçı saldırıya uğrayan Mushtaq Mahmood Kareem ve ailesi Kürdistan’a döndü. Aileye valiliğin koruma verdiği öğrenilmişti. Erbil Valisi, Omîd Xoşnaw, Kareem ailesiyle görüştü. Kareem ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Xoşnaw, saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

13 Mayıs’ta Erbil’den Türkiye’ye tatile gelen Mushtaq Mahmood Kareem ve ailesi Mersin Bozyazı ilçesine bağlı Gözsüzce Sırtlan mevkiinde 3 kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda baba Mushtaq Mahmood Kareem ve oğlu yaralandı.

Erbil Valiliği, Kürdistan Hükümeti ve Kürt kentlerindeki baro başkanlarının açıklamasının ardından saldırıya ilişkin S.O., M.F.O. ve M.B. gözaltına alınmıştı.  Jandarma tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.O., M.F.O. ve M.B. adlı kişiler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Anamur Adliyesi’ne sevk edildi.  Savcılıkça ifadeleri alınan 3 kişi tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte işlemleri tamamlanan M.F.O. ve M.B. “kasten öldürmeye teşebbüs”, “mala zarar verme” ve “halkı kin ve nefrete teşvik etmek” suçlarından tutuklanırken, S.O. isimli şahıs ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Barosu, Mersin Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi’nden avukatlar eşliğinde ifade veren Mushtaq Mahmood Kareem “Kavga esnasında kafama taş ile darbe aldım, beni uçurumdan atmaya çalıştılar bariyerlere tutundum” demişti.

Diğer Haberler