Liza Kakeyi: YNK içerisinde Lahor Cengi’nin başını çektiği ihanet gittikçe daha tehlikeli olmaya başlıyor

Liza Kakeyi: YNK içerisinde Lahor Cengi’nin başını çektiği ihanet gittikçe daha tehlikeli olmaya başlıyor

Kürdistan Demokrat Partisi, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Milletvekili Liza Kakeyi yaptığı açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) içerisinde bulunan Lahor Cengi ihanet takımı için ihanetin kültür haline geldiğini ve ihanet edecek kimse kalmadığında kendi dostlarına ihanet ettiklerini belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Liza Kakeyi şunları söyledi: “Yahoo News uluslararası güvenilirliği olan bir site. Bütün haberlerini teyit ederek paylaşıyorlar. Yalan haber yaparak prestijlerine zarar vermezler. Bu nedenle verdikleri bilgilerde kesinlikle kuşku olamaz.”

Kakeyi açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “YNK içerisinde bu siyaseti yürüten bir grup, ihanet siyasetini kendileri için kültür haline getirmişler. Öyle bir düzeye ulaşmışlar ki artık kendi müttefik ve ortaklarına bile ihanet etmeye başladılar. Oysa bir zamanlar kendilerini bu dost ve müttefik olarak belirledikleri güçlere satmıştılar. Bu durum ne yazık ki önümüzdeki süreçlerde Kürdistan Bölgesi ve halkı açısından da tehlike arz etmekte. İran devleti dışişleri aracılığıyla Kasım Süleymani’nin öldürülmesi olayında yer alanların şiddetle cezalandırılacağını açıkladı. Bu durum ister istemez büyük bir tehlikeye işaret ediyor. Bu tehlikeyi de YNK içerisinde Lahor Cengi’nin başını çektiği ihanet siyasetinden kaynaklanıyor.”

Liza Kakeyi açıklamasının devamında, bu ihanet şebekesinin her geçen gün Kürdistan Bölgesi açısından yeni tehlikeler oluşturduğunu yasal olmayan ve kirli işlerle yaptıklarını kendi resmi yayın sitelerinde farklı şekillerde yayımlayarak halkı farklı şeylerle uğraştırmayı esas alıyorlar.

Açıklamasının sonunda bütün Kürdistan Bölgesi ve özellikle Süleymaniye halkına seslenen Liza Kakeyi, bütün halkın uyanık olmasını ve Lahor Cengi’ye bağlı ihanet şebekesinin yaptıklarını yakından takip etmelerini ve tavır sahibi olmalarını istedi.

Diğer Haberler