Lahor Cengi’ye bağlı CTG isimli askeri birimlerin Süleymani suikastine katıldığını kardeşi itiraf etti

Lahor Cengi'ye bağlı CTG isimli askeri birimlerin Süleymani suikastine katıldığını kardeşi itiraf etti Aras Cengi, Mele Bahtiyar, Çawdêr, İran, Bağdat, CPT, Özel kuvvetler, Amerika, Bağdat, Mühendisi

Aras Cengi, YNK anti terör birimlerinin Kasım Süleymani suikastına katıldığını itiraf etti.  İtiraf Melle Bahtiyara yakın Çawdêr sitesinde yer aldı.

Yahoonews’in haberine göre, CTG isminde Kürdistan Bölgesi anti terörünün (Lahur Cengi ve Aras Cengi’ye bağlı) Kasım Süleymani suikastına katıldığı iddia edilmişti. Söz konusu haber sonrası Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) üst düzey yönetici Aras Şêx Cengi ve YNK anti terörü sorumlularında bir kişi ilgili haber ile ilgili açıklama yayınladı.

Mela Bextiyara bağlı Çavdêr isimli sitede Aras Şêx Cengi YNK anti terör birimlerinin Kasım Süleymani suikastına katılması konusu ile ilgili açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada Cengi Kasım Sülemani’nin YNK’nin yakın bir dostu ve önemli bir destekleyicisi olduğunu söyledi.

Diğer yandan Aras Şêx Cengi itirafta bulunarak şunları söylemiş,” Gelişen olaylar bizim ve YNK’nin kontrolünde gerçekleşmedi. YNK’ye bağlı anti terör birimlerinin büyük bir kısmı Amerikan güçlerinin kontrolünde çalışma ve destek sunma gibi bir dizi faaliyet içindeler. Nasıl ki Amerika birkaç tugayı kontrol edip maaşlarını veriyor ve nereye götürebiliyor ve götürüyorsa bu yüzden götürülen anti terör güçleri de YNK’nin bilgisi dahilinde olmamış ve bizlerin de kontrolünde gerçekleşmemiştir.”

Bu açıklama Aras Şêx Cengi’nin açıklamasıdır. YNK anti terörü Kasım Süleymani suikastına katılma iddialarını ret etmişti.

BasNews’in edindiği bilgilere göre Aras Şêx Cengi kardeşi Lahur Şêx Cengi’nin baskısı nedeniyle Çavdêr’de yayınlanan açıklamanın kendisine ait olmadığını söylüyor.

Lakin siyasi gözlemcilere göre, söz konusu açıklamanın Aras Şêx Cengi’ye ait olduğu ve YNK anti terörünün Kasım Süleymani suikastına katıldığı ve YNK anti terör birimlerinin milli bir güç olmadığı, belki de dönemin hainleri olduğu görüşü hâkim.

Aras Şêx Cengi’nin ilgili açıklaması:

Lahor Cengi'ye bağlı CTG isimli askeri birimlerin Süleymani suikastine katıldığını kardeşi itiraf etti

Diğer Haberler