Kürdistan peşmergesi TSK operasyonlarının devam ettiği Berwari Bala alanında üs noktaları kurdu

Kürdistan peşmergesi TSK operasyonlarının devam ettiği Berwari Bala alanında üs noktaları kurdu

Peşmergeler TSK operasyonunun devam ettiği Berwari Bala, Haftanin ve Metina sınırındaki yerlere yerleşti. Peşmergelerin üslendiği yerler arasında sıcak çatışmaların yer aldığı Keste ve Hiror köyleri de bulunuyor.

Darka Mazi’nin Kürdistan Bölgesindeki kaynaklarının bildirdiğine göre bu gün sabah saatlerinde peşmergeler TSK ve PKK arasında çatışma yaşanan bölgelere girdi. Buralarda kalıcı kontrol noktaları ve üsler kuran peşmergelerin yeni alanlara da yerleşeceği belirtildi.

Peşmergenin yerleştiği alanlar nerdeyse 30 yıldır PKK kontrolünde bulunan yerler. Ve bu alanlara şu değin peşmerge güçleri girmemişti.

Peşmergenin yerleştiği alanlar şunlar:

  1. Brifka köyünün batısı ile Hiror köyünün güneyi arasında kalan bölge
  2. Keste köyünün doğusundaki stratejik bölge
  3. Badokê köyü ile Dışêşê köyü arasındaki stratejik alan
  4. Edin köyü, Maye kayalıkları ve Sererû arasında kalan stratejik üçgen
  5. Maye ile Bêduhê suyu arasında kalan bölge
  6. Binaviyê-Kêra Mûçikê arasında kalan bölge

Peşmergeler PKK ile bir çatışma durumunun yaşanmaması için uzun yıllardır bu noktalardan uzak durmuştu. Bu bölgelerin tümü PKK’nin denetiminde yerlerdi. TSK ise 23 Nisan tarihinde bu bölgeleri de kapsayan bir operasyon başlatmıştı. PKK Staretjik önemdeki Keste Kayalıklarını ilk gün bırakmış ve PKK burada üs kurmuştu.

Bölge halkı Peşmergelerin alana yerleşmesini büyük sevinçle karşıladı. Ayrıca kaynağımız bölge halkının “eğer PKK Zınare Keste alanını baştan peşmergenin yerleşmesini kabul etseydi bu alan Türklerin eline geçmezdi” dediğini de belirtti.

Diğer Haberler