PKK Duhok il sınırları içinde Anti-Mayın çalışmalarının yürütülmesini engelliyor

PKK Duhok il sınırları içinde Anti-Mayın çalışmalarının yürütülmesini engelliyor

Kürdistan Bölgesinde anti-mayın aktivistleri 1991 yılından bu yana sürekli olarak mayın arama ve çıkarma çalışması yapıyor. Saddam döneminde peşmergeye karşı mayınlanan arazi dışında ayrıca İran ve Irak savaşında da Kürdistan Bölgesinde mayınlanan pek çok arazi var. Anti-mayın örgütleri şu ana kadar çalışmalarındaki en büyük engeli PKK’nin hakim olduğu alanlarda gördüklerini belirttiler.

Duhok’ta ki mayın ve patlayıcıların etkisizleştirilmesinden sorumlu müdür Rêgir Ebdulşasi bu konuda şu açıklamaları yaptı: “Şu ana değin günlük olarak timlerimiz Duhok il sınırları içindeki arazi ve bahçelerde ki mayınları ve patlayıcıları etkisiz hale getirme çalışması yapıyor.”

Ebdulşasi konuşmasında ayrıca şunları söyledi: “ Şu ana değin çalışmalarımızın önündeki en büyük engel PKK’nin kullandığı alanlarda yaşandı. Örneğin Amediye’de PKK’nin varlığı nedeni ile arazilerin sürekli bombalanması nedeni ile çalışmalarımızı durdurduk.”

Ebdulşasi konuşmasına şöyle devam etti: “ Amediye’nin Kani Masi bölgesinde çalışanlarımız vardı. Bir alan tespit edilmişti, bu çalışanlar bu alandaki mayın ve patlayıcıları temizliyordu. Ayrıca bu birimin bir çalışma kampı vardı. Fakat bu kampa gidişler PKK tarafından engellendi ve şu anda biz bu kampı kapatmak zorunda kaldık. PKK’nin varlığı nedeni ile alan bir savaş meydanına dönüyor ve bizlerde bu alanda çalışanlarımızı gönderemiyoruz. Halk da bu durumdan büyük zarar görüyor. Eski ve yeni patlayıcılar alanda birikiyor”

PKK’nin geçtiğimiz ay içinde birçok mayını Kürdistan asayiş güçleri tarafından imha edildi. Nisan ayının 28’inde ise Kani Masi bölgesinde 72 köyün çatışmalar nedeni kesilen elektriğini yapmak isteyen Elektrik Dairesi çalışanı üç kişi PKK’nin mayını ile yaralandı.

Diğer Haberler