Pirde’de şehit düşen peşmergelerin aileleri: “Kürdistan topraklarını savunurken şehit düştüler onlarla gurur duyuyoruz”

Pirde'de şehit düşen peşmergelerin aileleri: "Kürdistan topraklarını savunurken şehit düştüler onlarla gurur duyuyoruz"

IŞİD saldırısında şehit düşen Peşmergelerin yakınları yaptıkları açıklamada, “Kürdistan topraklarını savunurken şehit düştüler onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

1 Mayıs gecesi saat 00.30 sıralarında Kerkük’ün Pirdê ilçesine bağlı Qeyabaşi köyü yakınlarında IŞİD’li teröristlerce Peşmerge mevziine düzenlenen saldırıda 3 Peşmerge şehit düştü, 2 Peşmerge de yaralandı.

Yüzbaşı Piştiwan Zirari 

Şehit Yüzbaşı Piştiwan Zirari (41), 3 çocuk babasıydı. Ailesi, Şehit Piştiwan’ın 25 yıldır Peşmergelik yaptığını ve askeri akademi mezunu olduğunu anlattı.

Ablası Halime Qarani, “En son 3 gün önce bizi ziyarete geldi, görüştük, elini boynuma doladı ve ‘ablacığım, Cumartesi günü çocukları da alıp size geleceğim’ dedi. Fakat gidip dönmeyeceğini bilmiyordum işte” diye konuştu.

Doğduğu köyde toprağa verilen şehidin ablaları, kardeşlerinin Kürdistan topraklarını savunurken şehit düştüğünü, onunla gurur duyduklarını söyledi.

 Şehit Peşmerge Hemin Yahya

Çatışmada şehit düşen Peşmergelerden Hêmin Yehya’dan (34) ise geriye 4 çocuğu kaldı.

Eşi Leyla Samed, “Şehit olmadan kısa süre önce telefonla beni aradı. Durumu iyiydi, gülüyordu, morali iyiydi. Bizi sordu, annesini sordu. Biz iyiyiz dedim. Annesi ile de konuştu. Ama daha sonra şehit düştüğünü duyduk” dedi.

Şehit Peşmere İdris Behram

Şehit İdris Behram’ın kardeşi de acılarının büyük olduğunu ancak, kardeşlerinin Kürdistan uğruna şehit düşmesinden de gurur duyduklarını dile getirdi.

Kardeşi Şexan Behram, “Çatışma saatinde telefonla aradım, IŞİD’lilerin saldırdığını söyledi. Sonra birkaç kez daha aradım ama cevap yoktu. O 15 yıldır peşmergeydi” dedi.

Şehit İdris’in en büyük oğlu Mansur ise, “Her gün babam bayramda evde olsun diye dua ediyordum. Fakat Allah onu yanına aldı” diye konuştu.

Şehit Peşmergeler için evlerinde kurulan taziyelere çok sayıda kişi ziyarette bulunuyor.

Diğer Haberler