Duhok Valisi Ali Tatar 3 sivilin yaralandığı olaya ilişkin konuştu: Olay PKK’nin etkili olduğu alanda gerçekleşti

Duhok Valisi Ali Tatar 3 sivilin yaralandığı olaya ilişkin konuştu: Olay PKK’nin etkili olduğu alanda gerçekleşti

Duhok Valisi Ali Tatar bu gün sabah saatlerinde PKK’nin döşediği mayında yaralanan üç kişiyi ziyaret etmek için Duhok Merkez hastanesine gitti. Tatar çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patlayan mayın kime ait sorusuna Tatar şu cevabı verdi: “Mayının patladığı yerde Türk askeri yok, PKK’nin denetiminde bir yer. Bu nedenle de PKK’nin mayını döşediğini söyleye biliriz”. Tatar yaralıların durumu hakkında ise şu bilgileri verdi “ Yaralılardan birini yüzü ve gözü ağır hasar almış, görme kaybı yaşana bilir. Doktorlar elinden geleni yapıyor. Diğer yaralıların ise hayatı tehlikesi bulunmuyor”

PKK ve Türkiye’ye çağrımız artık bu toprakları savaş alanı olarak kullanmayın
Tatar Konuşmasının sonunda Kürdistan Bölgesinin Türkiye ve PKK’nin savaş alanı olarak kullanılmasına da değindi. Tatar birçok kez çağrı yaparak “burayı savaş alanı olarak kullanmayın çağrısı yaptık, yine yapıyoruz” dedi. Tatar diyalogun temel çözüm olduğunu ama eğer savaşılacaksa da bunun alanının Kürdistan Bölgesel Yönetimi toprakları olmadığın söyledi.

 Sersinge ve Kani Mazi arasındaki elektrik tellerinin PKK ve TSK çatışmasında kopmuş ve 70 köy 3 gündür elektriksiz kalmıştı. Duhok Valiliği alana dört kişilik bir birim göndermiş ve birim PKK’nin döşediği mayının patlaması sonucu yaralanmıştı. Yaralananlardan biri elektrik memuru diğer iki kişi ise yol göstermeye gelen iki köylü olduğu bildiriliyor.

Diğer Haberler