Barzani Baas katliamının yıl dönümünde konuştu: “Qeladizê, Kürt ve Kürdistan şehitlerinin temiz canlarına binlerce selam olsun”

Barzani Baas katliamının yıl dönümünde konuştu:"Qeladizê, Kürt ve Kürdistan şehitlerinin temiz canlarına binlerce selam olsun”

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Eski Başkanı Mesut Barzani, 24 Nisan 1974’te Baas rejimi tarafından gerçekleştirilen Qeladizê Katliamı’na ilişkin bir mesaj yayımladı. Başkan Barzani mesajında Qeladizê’de yaşanan katliamın, Baas rejiminin Kürdistan halkına yönelik soykırım politikasının başlangıcı olduğunu söyledi.

Barzani 24 Nisan 1974’te Baas rejimi tarafından gerçekleştirilen Qeladizê Katliamı’na ilişkin  Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayımladı.

 Barzani mesajında “47 yıl önce bugün Irak’ın bir önceki rejimine bağlı savaş uçakları, Qeladizê’yi bombaladı. Bombardımanda Yüzlerce vatandaş, öğrenci ve öğretmeni şehit düştü” ifadelerini kullandı.

 Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Qeladizê’nin bombalama felaketi, Bass rejiminin Kürdistan halkının katliamına ve temizliğine yönelik soykırım planın başlangıcıydı.

Qeladizê, Kürt ve Kürdistan şehitlerinin temiz canlarına binlerce selam olsun.”

Diğer Haberler