PKK Şengal’de kendisi ile yollarını ayırmak isteyen kişilere el koyuyor

PKK Şengal'de kendisi ile yollarını ayırmak isteyen kişilere el koyuyor

 Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal 17’inci Çalışma Ofisi Sorumlusu İdris Zozanî yaptığı açıklamada, Şengal halkından kaybedilenlerin sayısının son dönemlerde fazlalaştığını, özellikle Kürdistan İşçi Partisi (PKK) saflarından ayrılanların akibetlerinin bilinmediğini belirtti.

 Zozanî şunları söyledi: “Şengal halkının kaybedilmeleri durumu yeni bir durum değil. Özellikle PKK ve yasal olmayan güçlerin Şengal’e gelmesiyle birlikte halka yönelik tehdit ve korku yaklaşımlarında ciddi bir artış oldu. Halkın çocuklarını zorla silah altına alma yaklaşımları gelişti.”

Zozanî açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PKK sasflarından ayrılan ve kaçan gençler, PKK’nin tehditi altına giriyorlar. Özellikle geri PKK’ye dönmediklerinde aileleri ölümle tehdit ediliyor. Ama Şengal halkı artık PKK’nin amaçlarını anladığı ve ideolojilerinin yanlış olduğunu fark ettiler ve bu ideolojinin Şengal’e düşmanlık temelinde olduğunu gördüler.”

İdris Zozanî açıklamasının sonunda şunları dile getirdi: “Şengal halkının büyük çoğunluğu artık PKK’yi bırakıyor. Ama sonradan PKK tarafından tehdit ediliyorlar.”

Diğer Haberler