Lahor Cengi ekibinin kaybolan Peşmerge Benifşi’yi İran’a teslim etmesinden kaygı duyuluyor

Lahor Cengi ekibinin kaybolan Peşmerge Benifşi'yi İran'a teslim etmesinden kaygı duyuluyo Mustafa Selimi, YNK; Asayiş,

 Doğu Kürdistanlı Peşmerge Simko Benifşi’nin Süleymaniye’de kaybolduğuna dönük basına yansıyan haberler vardı.  Benifşi’nin Süleymaniye asayişi tarafından alıkonduğu öğrenildi.  Doğu Kürdistan Devrimci ve Emekçi Topluluğu yaptığı açıklamada, Süleymaniye emniyet birimlerinin bir üyelerini tutukladıklarını belirtti.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Akademisyen Rizgar İsa’da Doğu Kürdistanlı Peşmergenin Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) içerisinde Lahor Cengi liderliğinde olan ihanet şebekesi tarafından tutuklandığını söyledi.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Kurumu bugün paylaştığı açıklamada, Doğu Kürdistanlı ve Simko Benifşi isimli Peşmergenin bir kaç gündür kayıp olduğunu duyurmuştu.

Kayıp Peşmergenin akibetine ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Akademisyen Rizgar İsa, YNK asayişinin Simko Benifşi isimli Peşmergeyi ajanlık iddiasıyla tutukladığını dile getirdi.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’de yaptığı açıklamada, bu Peşmergenin İran tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimaline değindi ve İran rejiminin bu yöntemleri sıkça kullandığına dikkat çekti.

Diğer Kürdistan parçalarından kaçıp gelen ve Süleymaniye’ye yerleşen siyasetçi, aktivistlerin tutuklanarak teslim edilmesi olayı Süleymaniye’de ilk kez yaşanmıyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan Ay’ı başlarında Lahor Cengi’nin liderliğini yaptığı YNK içerisindeki ihanet şebekesi Doğu Kürdistanlı siyasetçi Mustafa Selimyi Pencewin bölgesinde tutuklayarak İran’a teslim etmiş ve idam edilmesine sebep olmuşlardı.

Diğer Haberler