Efrin’de Kürtlerin arazisine el konudu, Türkmenler ve Araplar için konut yapılıyor

Efrin'de Kürtlerin arazisine el konudu, Türkmenler ve Araplar için konut yapılıyor Şiye

Rojava’nın Efrin ilçesinin Şiye beldesinde 6 Kürt ailenin arazisine el koyan Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı silahlı gruplar ithal Arap ve Türkmenlere konut yapıyor.

SMO’ya Sultan Süleyman Şah grubu Efrin’in Şiye beldesinde Kürtlerin arazisine el koydu.

Rûdaw’a konuşan arazi sahiplerinden Cemil Şeyho’nun yeğeni Mustafa Şeyho, dışardan getirilen Arap ve Türkmenlere ev yapmak için arazilere el konulduğunu söyledi.

Rûdaw’a ulaştırılan görüntülerde konut yapım çalışmalarının devam ettiği görülüyor.

Mustafa Şeyho, “Cemil Şeyho, Muhammed İbrahim, Şeyh Hüseyin, Yusuf Mamo, Reşid Süleyman ve Muhammed Mustafa’nın Şiye beldesinin kuzey batısındaki Qermitlik yolundaki 35 dönüm arazisine zorla el koydular” dedi.

Şeyho, Kürtlerin arazisine zorla el konulduğunu ifade etti.

Daha önce tamamı Kürtlerden oluşan Şiye beldesi Türkiye’ye bağlı silahlı grupların kontrolüne geçmesinin ardından binlerce Arap ve Türkmen’in getirilmesiyle Kürt nüfusu yüzde 55’e geriledi.

Efrin 18 Mart 2018’de Türkiye’ye bağlı SMO kontrolüne geçmişti. Bu tarihten sonra Efrin’den yüzbinlerce Kürt göç etmek zorunda kaldı. Efrin’de demografiyi değiştirmek amacıyla Suriye’nin farklı bölgelerinden onbinlerce Arap ve Türkmen getirilerek kent merkezi ve sınırlarına yerleştirildi.

Diğer Haberler