PKK 6 ay içinde Duhok Eyalet  sınırları içinde  sivillerin kullandığı yolları 6 kez mayınladı

PKK 6 ay içinde Duhok Eyalet  sınırları içinde  sivillerin kullandığı yolları 6 kez mayınladı

PKK Güney Kürdistan’da ki yolları mayınlamaya devam ediyor. Son olarak de Duhok’a bağlı Kani Masi bölgesinde sivillerin yoluna döşenmiş yeni bir mayın bulundu. Halk ve siyasi gözlemciler PKK’nin sivillerin yollarını bombalamasını DAİŞ ve Saddam tarzı baskının bir devamı olarak yorumluyor.

Darka Mazi’nin Güney Kürdistan’da ki kaynaklarının bildirdiğine göre PKK Nisan ayında da Binavîya ve Tîlere köyü çevresindeki ana yola da tuzaklanmış TNT yerleştirdi. Bu köyler Kani Masê nahiyesine bağlı ve sivillerin yoğun olarak yaşadığı bir alan.

Bölgedeki Peşmergeye bağlı güvenlik güçleri de PKK’nin tuzaklı mayınlarını tespit ettikçe etkisiz hale getiriyor. Kaynaklardan edindiğimiz fotolarda patlayıcı tuzaklarının yer altına gömülü olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz 6 ay içerisinde PKK 6 kez sivillerin kullandığı yollara tuzaklı patlayıcı yerleştirdi. PKK’nin tuzaklı mayınlarından biri 12 Mart günü Ravina köyü yakınlarındaki Gamêrke dağı yamaçlarında bulunmuş ve etkisiz hale getirilmişti.

Yine 13 Mart günü Sidekan kırsalında PKK bir mayın döşemiş, mayının bir peşmerge aracında patlaması sonucu bir peşmerge şehit düşmüştü.

2021 Şubat ayı içinde de PKK Berwari Bala alanındaki Kani Mase nahiyesine yakın olan Batifa Seyda ve Ravina köyleri arasına patlayıcı yerleştirmiştir.   2020 Kasım ayı içinde Duhok kırsalında üç ayrı alana mayın yerleştirilmişti.

Diğer Haberler