Kürdistan Bölgesi’nde sokağa çıkma yasağı kararı alındı!

Kürdistan Bölgesi’nde sokağa çıkma yasağı kararı alındı!

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, koronavirüs vakalarındaki artışın ardından tüm kentlerde belirli saatler için sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine karar verdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının akşam 20:00 ile 06:00 saatleri arasında uygulanacağı ve yeni tedbirlerin Perşembe gününden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Açıklamada, BM’ye bağlı kuruluşlar, güvenlik güçleri, sağlık çalışanları, petrol şirketleri ve gazetecilerin muaf tutulacağı beliritildi.

Şehirler ve bölgeler arasındaki ticaretin aksamadan tedbirler kapsamında izinle sağlanacağı belirtilen açıklamada, ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile bazı eczanelerin açık kalacağı ifade edildi..

Vaka sayısı giderek artıyor

Kürdistan Bölgesi’nde özellikle Nisan ayı ile birlikte vaka ve vefat sayılarındaki artış göze çarpıyor.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’nın bugün açıkladığı son 24 saatlik verilere göre, 1217 yeni Covid-19 vakası tespit edildi, 13 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Salgının başlamasından bu yana toplam 128 bin 264 vaka tespit edildi, 3 bin 756 kişi de virüs nedeniyle vefat etti.

Başbakan Mesrur Barzani bugün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Barzani, “Umarım vatandaşlarımız virüsü ciddiye alırlar. Kürdistan halkından bakanlığın koyduğu sağlık önlemlerine uymalarını ve sağlanan aşıları sırası geldiğinde kullanmalarını istiyorum” dedi.

Diğer Haberler