Başbakan talimat verdi; Rojavalı mültecilerin cenazeleri Kürdistan’a getirilecek

Başbakan talimat verdi; Rojavalı mültecilerin cenazeleri Kürdistan'a getirilecek

22 Mart günü Hırvatistan’da hayatını kaybeden mültecilerin yakınlarının istekleri yerine getirildi. Aileler hayatını kaybeden 4 kişini cenazesinin Kürdistana getirilmesini istemişti. Başbakan Mesrur Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, Hırvatistan’da hayatını kaybeden Rojavalı mültecilerin cenazelerinin getirilmesi için talimat verildiği bildirildi.

Açıklamada, “Maalesef Hırvatistan’da meydana gelen bir trafik kazasında 4 Batı Kürdistanlı Kürt mülteci yaşamını yitirmiş, bazı mülteciler de yaralanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sayın Başbakan Mesrur Barzani’nin görevlendirme ve talimatı üzerine, 4 mültecinin naaşı Kürdistan Bölgesi’ne getirilecek, ardından Batı Kürdistan’a gönderilerek kendi memleketlerinde toprağa verilecekler.”

Hırvatistan’da 22 Mart’ta içinde mültecilerin gizlendiği bir kamyonun devrilmesi sonucu 4 mülteci hayatını kaybetmiş, 10 mülteci de yaralanmıştı. Daha sonra mültecilerin Avrupa ve Suriye’deki yakınları TV programlarına katılarak mültecilerin cenazelerinin Kürdistan’a getirilmesini istemişti.

Diğer Haberler