Mesut Barzani’nin temsilcisi Kadri Yıldırım’ın taziyesinde

Mesut Barzani'nin temsilcisi Kadri Yıldırım'ın taziyesinde Ali Awni, Kürt dili, Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi

Başkan Mesud Barzani’nin taziye mesajını iletmek için Diyarbakır’a gelen Ali Awni, “Başkan sadece rahmetlinin (Kadri Yıldırım) çalışmalarından değil Kürt edebiyatı ve dili için çalışan, bu konuda çaba gösteren herkesten haberdardır” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Kürt akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın cenaze töreni için Başkan Mesud Barzani’yi temsilen Diyarbakır’a gelen Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Awni, K24’e değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileyen Ali Awni, şunları ifade etti: “Kadri Yıldırım Kürt dili ve kültürünün vefalı savunucularından biriydi. Allah mekanını cennet eylesin ve ailesine sabır versin. Kadri Yıldırım’ın ölümü Kürt kimliği konusunda hassasiyeti olan ve dilini seven herkes için üzücü bir olaydı.”

Awni: Başkan Mesud Barzani Kürt dili ve edebiyatı için çalışan herkesten haberdar

Başkan Mesud Barzani’nin mesajını ileten Ali Awni, “Başkan sadece rahmetlinin (Kadri Yıldırım) çalışmalarından değil Kürt edebiyatı ve dili için çalışan; aynı zamanda bu konuda çaba gösteren ileri gelenlerimiz ile başkanlarımızın kıymetinden de haberdar. Başkan Mesud Barzani onların kalemine değer veriyor, Kürt milletinin de onların kıymetini bildiğini biliyor. Başkan, ‘Siz halkınızın saygı değer insanlarısınız, yaptıklarınız sizler için başarı bizler için varoluş ve yaşamın kendisidir’ diyor” ifadelerini kullandı.

Kadri Yıldırım’ın yaptığı çalışmalardan da söz eden Awni, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğrusunu söylemek gerekirse Kürtlük o kadar kolay değildir. Farsça ve Arapça gibi egemen dillerde büyük üniversitelerde dersler veriliyor; onların büyük akademileri var, onların büyük ekonomik temelleri var. Biz o kadar büyük bir seviyede değiliz. Bir zamanlar polis Kürtçe konuşanları gözaltına alıyordu, Kürtçe konuşanlar tutuklanıyor, cezalarla karşı karşıya kalıyordu. Bu zor koşullarda üniversitelerde akademik çalışmalar yapan Kadri Yıldırım büyük işler yaptı. Onun gibi insanların emekleri sayesinde Kürt dili bugünlerini gördü. Kürt dili; Türkler, Araplar ve Farslar tarafından inkâr edilse de biz varız, Prof. Dr. Kadri Yıldırım bunu ispatladı.”

Diğer Haberler