PKK’nin bir mayını daha Kürdistan Bölgesel Yönetimi asayişi tarafından sivillere zarar verilmeden imha edildi

PKK’nin bir mayını daha Kürdistan Bölgesel Yönetimi asayişi tarafından sivillere zarar verilmeden imha edildi Gamêrkê Dağı, Ravine Köyü Duhok, TNT Peşmerge

Kürdistan Bölgesel Yönetimi güvenlik güçleri Duhok il sınırları içinde PKK’nin araziye döşediği bir mayını daha sivillerde patlamadan imha etti.

Darka Mazi’nin Kürdistan’da ki kaynakları Mart ayı içinde PKK’nin  Ravine köyü yakınlarındaki Gamêrkê dağına döşediği mayını imha etti.

PKK TNT ve RPG roketlerinden yapılan mayını Peşmerge’lerin geçiş güzergahına döşediği tepsit edildi. Aynı bölge siviller tarafından da yoğunca kullanılan bir bölge.

 PKK’nin sabah saat 5:30 civarında mayını yerleştirildiği belirtildi. Sabahleyin hayvanlarını otlatan çobanların gölgelerden şüphelenip haber vermesi üzerine Peşmerge’nin alana gittiği ve mayının yerini tespit ettiği öğrenildi.
PKK yine Mart ayı içinde Sidekan’a bağlı Bêrîkîm köyünde mayın yerleştirmişti. Mayına basan Tarıq Kadir isimli dört çocuk babası bir peşmerge şehit düşmüştü. Ayrıca geçtiğimiz ay Zaxo’ya bağlı Batufa nahiyesi karsalına da PKK tarafından mayın döşenmişti. 

Güney Kürdistan halkı uzun yıllar araziye döşediği mayınlar nedeni ile can kayıpları yaşanan bir bölge. Saddam Kürdistan dağlarını ve çeşme başlarını ve patikalarını mayınlayarak peşmergenin hareket tarzını daraltmak istemişti. Şimdi ise aynı amaçla PKK alana mayın döşüyor. Halk PKK’nin mayınlarını kendilerine karşı bir yapılan bir terör eylemi olarak görüyor. Çünkü temel geçim kaynağı hayvancılık, bahçecilik olan ve doğadan topladıkları ile hayatını idame ettiren halk bu yolları kullanıyor.

Diğer Haberler