PKK’nin Peşmergeler Newroz günü kampımıza saldırdı haberi yalan çıktı

PKK’nin Peşmergeler Newroz günü kampımıza saldırdı haberi yalan çıktı

Dün PKK’nin Avrupada yayın yapan ANF’de “ KDP peşmergeleri Newroz günü gerilla noktalarına saldırdı” başlıklı bir haber yayınlanmıştı. Haberin gerçeği yansıtmadığı bir gerilla biriminin Peşmerge mevzileri yakınlarına mayın döşemek için  girmek istediği ve  uyarı atışı yapıldığı öğrenildi.

Darka Mazi’nin Güney Kürdistan’da ki kaynaklarının bildirdiğine göre dün Berdêsor mıntıkasındaki peşmerge kontrol noktasında ki mevzilere bir gurup gerilla tarafından sızma yapılmak istendi. Önceden hareketliliği fark eden Peşmergeler havaya ateş açarak ihtar yaptı. Gerilla güçleri fark edildiklerini anlayınca geri çekildi.  Yerel kaynaklar ve olayın şahitleri PKK’nin Peşmerge mevzilerine yakın yerlere mayın döşemeye çalıştığını bu nedenle bu denli mevzilere yakınlaştığını belirttiler.

ANF haberinde Berdesor’da ki gerilla kamplarından söz ediliyor. Oysaki yerel kaynaklar alana yakın bir PKK noktası bulunmadığını zaten alanın yayla olduğu ve ormanların bulunmadığını hala bir metreden fazla karın bulunduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz haftadan itibaren Xaxurke ve Xınere alanlarına yakın bölgelerde bir gerginlik yaşanıyor. Öncelikle PKK Berîkim alana bir mayın yerleştirmiş patlama sonucu Tarıq Kadir isimli üç çocuk babası bir Peşmerge hayatını kaybetmişti.  PKK Sidekan kırsalında Peşmergeye dönük pusulama ve mayınlama çalışmalarına hız vermiş durumda.

Yerel kaynaklar PKK’nin son yıllarda her bahar Kürdistan Bölgesel yönetimi ve Peşmergeye karşı bir alanda saldırdığını bu yılında Sidekan Bradost bölgesinin bir üs olarak seçilmiş ola bileceğini ve alanda tansiyonun daha da yükseleceğini belirtiyorlar.

Sidekan çevresinde de halk PKK’nin alanı savaş alanına çevirmesi nedeni ile kendi ata topraklarına giremediklerini, maddi ve manevi anlamda mağdur olduklarını söylüyorlar.

Diğer Haberler