PAK: Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi Kürt karşıtı anlayış ve siyasetin eseridir

PAK: Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi Kürt karşıtı anlayış ve siyasetin eseridir

 PAK (Partîya Azadîya Kurdistanê-Kürdistan Özgürlük Partisi) HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen ceza ve vekilliğinin düşürülmesini ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

PAK’ın söz konusu açıklaması şu şekilde:

“Sn. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na Verilen Cezayı ve Milletvekilliğinin Düşürülmesini Protesto Ediyoruz.

Terör örgütünü desteklemek” iddiasıyla hakkında verilen kesinleşmiş hapis cezasının TBMM’de okunmasıyla birlikte HDP Kocaeli Milletvekili Sn. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü.

Kararlı bir insan hakları savunucusu olan Sn. Ömer Faruk Gergerlioğlu, “terör örgütünü desteklediği için” değil, halkın seçtiği bir vekil olarak, yıllardır sürmekte olan ve binlerce insanın hayatına mal olmuş bir savaşın son bulmasını, barışın, herkes için adaletin tesis edilmesini savunduğu ve tam da görevini yaptığı için hukuksuz bir muameleye tabi tutulmuştur.

Sn.Gergerlioğlu milletvekili olmadan önce de her zaman barıştan yana tutum almış, hendek faciasının sonlandırılması için elinden geleni yapmış; 25 Eylül 2017 tarihinde Güney Kürdistan’da yapılan Bağımsızlık Referandumu’nu desteklemek için Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de Kürdistani Partiler, STK’lar ve şahsiyetlerin oluşturdukları ‘Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi’nin Batman Komisyonu’nda da yer almış ve aktif bir şekilde çalışmıştır.

Sn. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen hapis cezası ve milletvekilliğinin düşürülmesi, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne tahammülsüzlüğün, seçmen iradesinin yok sayılmasının son örneklerinden birini oluşturmaktadır. Şiddetle hiçbir alakası olmadığı halde partimiz PAK hakkında açılmış kapatma davası gibi, Sn. Gergerlioğlu’nun cezalandırılması ve milletvekilliğinin düşürülmesi de bütünüyle Kürt karşıtı anlayış ve siyasetin eseridir.

Sn. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen hapis cezasını ve milletvekilliğinin düşürülmesini protesto ediyor, Sayın Gergerlioğlu’nun yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

Diğer Haberler