Abdullah Öcalan öldü haberlerinin gerçeği ne?

Abdullah Öcalan öldü haberlerinin gerçeği ne?İmralı, Bursa Başsavcılığı, Asrın Hukuk Bürosu, Kerkük, Türkiye, PKK

Dün sosyal medyada Abdullah Öcalan’ın öldüğüne dair bazı paylaşımlar dolaşıma girdi. Abdullah Öcalan’ın öldüğü haberi sonrası PKK taraftarları sosyal medyada tag açarak Öcalan’ın sağlığı hakkında bilgi istedi.

Bu günde Abdullah Öcalan’ın avukatlarından oluşan Asrın Hukuk Bürosu Bursa Başsavcılığına başvurarak Abdullah Öcalan’la acil görüşme talep ettiler.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için Türkiye cezaevlerindeki PKK tutsakları yaklaşık 100 gündür dönüşümlü açlık grevi yapıyor.

Siyasi gözlemciler Abdullah Öcalan’ın öldüğü haberini yayan sitelerin anonim isimler olduğunu ve PKK ile de ilişkili adresler olduğun belirtiyor. Genel olarak PKK’nin Öcalan’la görüşmek ve gündem yapmak için bu iddiayı yaydığı düşünülüyor.
Abdullah Öcalan’ın öldüğü haberleri yeni değil. Daha öncede 16 Ekim 2017’de Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri Kerkük’ü işgal ettiği gün bir Türk haber sitesi Abdullah Öcalan’ın kalp krizi geçirdiğini iddia etmişti. Bu iddia ile beraber PKK Avrupa’daki kitlesini Öcalan için sokağa dökmüştü. Kerkük meselesi bu biçimde Avrupa sokaklarında gölgelendi.

Kerkük işgali gerçekleştikten 9 gün sonra da Bursa Başsavcılığı iddilar doğru değil açıklaması yapmıştı. PKK’da eylemleri durdurmuştu. O dönem PKK ve Türk devletinin bu tutumu Kerkük meselesini Kuzey Kürtlerinin gündeminde girmesini engellemek için yapıldı biçiminde yorumlar yapılmıştı.

Dün geceki Abdullah Öcalan öldü haberlerinde de aynı biçimde siyasal bir amaç olabileceği düşünülüyor. Kaynaklar birkaç gün içinde durumların netleşeceğini belirtiyor.

Diğer Haberler