İran’ın pul tahammülsüzlüğü, Kürdistan Bölgesi temsilcisi Debag Dışişlerine çağrıldı

İran'ın pul tahammülsüzlüğü, Kürdistan Bölgesi temsilcisi Debag Dışişlerine çağrıldı

Papa Franciscus’un Kürdistan Bölgesi ziyaretini temsilen hazırlanan posta pulu nedeniyle Kürdistan Bölgesi Tahran Temsilcisi Nazım Debag İran Dışişleri’ne çağırıldı.

Erbil’de yayın yapan Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Tahran Temsilcisi Nazım Debag, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un Kürdistan Bölgesi’ni ziyaretini temsilen bazı tasarımcılar tarafından hazırlanan ve Tahran’ın tepksine yol açan sembolik pullar nedeniyle sebebiyle İran Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını söyledi.

Saygın bir şekilde karşılandığını vurgulayan Nazım Debag, “Bu konu hakkında fazla konuşmak istemediklerini belirterek, böyle bir adımın Kürdistan Bölgesi’nin mevcut politikalarına hizmet etmediğinin altını çizdiler. Öte yandan İran’ın toprak bütünlüğü ihlal edildiği için bizden açıklama yapmamız istendi” dedi.

Bu konuda bir açıklama yaptıklarını belirten Nazım Debag, “Kürdistan hükümetinin resmi bir çalışması olmadığını, bir grup sanatçı ve tasarımcı tarafından bir bakanlık için hazırlanan örnek tasarım pullar olduğunu anlattık.  Kürdistan hükümeti uluslararası hukuk ilkelerini göz önünde bulundurarak Anayasaya bağlı kalacağını her fırsatta vurgulamıştır” diye konuştu.

Erbil-Tahran ilişkilerine de değinen Debag, “İlişkilerimiz normal seyrinde devam ediyor, ancak bu konuya benzer olaylar meydana geldiğinde muhakkak arada serzenişte bulunuluyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler