Cıwan Rojbeyani: Kürdistan idaresi dışındaki bölgelerin tarihi kitaplaştırılarak, tarihsel gerçekleri kamuoyuna sunacak

Cıwan Rojbeyani: Kürdistan idaresi dışındaki bölgelerin tarihi kitaplaştırılarak, tarihsel gerçekleri kamuoyuna sunacak

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler Komisyon Başkanı Ciwan Yunis Rojbeyani yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu olarak Kürdistani bölgelerde yer alan kentlere ilişkin gerçekleri yazan kitapları yayımlama kararı aldıklarını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Rojbeyani şunları söyledi: “Kürdistani bölgeler komisyonu olarak, bölgedeki kentlerin tarihsel gerçekliklerini yansıtan ve P.D. Xelil imzalı kitaplar dağıtacağız.”

Rojbeyani açıklamasına şöyle devam etti: “Dağıtılacak bu kitap komisyon olarak bizimde referans aldığımız bir kitap. Aynı şekilde araştırma ve inceleme konularında da esas alınabilinir. Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun da böylesi bir çalışmayla Kürdistani bölgelerin tarihsel gerçeklerini kamuoyuna sunması ve desteklemesi çok önemli.”

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun Kürdistani bölgelere ilişkin başka kitaplar da dağıtacağına dikkat çeken Rojbeyani açıklamasının sonunda, bütün bu çalışmaların komisyon olarak 140’ıncı maddenin uygulanmasına yönelik atılacak adımlarda kendilerine büyük destek olacağını söyledi.

Diğer Haberler