Amîna Zıkrî Mesut Barzani ve Lahor Şex Cengi’nin bir araya gelmesini değerlendirdi

Amîna Zıkrî Mesut Barzani ve Lahor Şex Cengi'nin bir araya gelmesini değerlendirdi

Kürdistan Bölgesi’nde bazı kesimlerin YNK Eş Başkan Lahûr Cengî ile Başkan Mesud Barzani’yi görüştürmek amacıyla girişimlerde bulunduğu bildiriliyor. PDK’li eski parlamenter ve Barzani Ofisi’nde görevli Amîna Zikrî göre ise görüşmenin olabilmesi için öncelikle, 17 Ekim ihanetinden ötürü Lahûr Cengî’nin  Kürdistan halkından özür dilemesi gerektiğini belirtiyor

Son bir kaç gündür Kürdistan Bölgesi’ndeki bazı siyasi çevrelerin YNK Eş Başkan Lahûr Cengî ile Başkan Mesud Barzani’yi bir araya getirmek için bir dizi girişimlerde bulunduğu bildiriliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Barzani Ofisi Hükümet ve Parlamento Dosyası Sorumlusu Amîna Zikrî, Başkan Barzani’nin tereddütsüz toplumsal barış ve siyasi istikrara katkı sunacak hiç bir girişimden kaçınmayacağı ve destejkleyeceğini belirterek, “Bu adım partisine zarar verse dahi böyledir. Tarih buna şahittir” dedi.

16 Ekim’de Kerkük ve Kürdistani bölgelerin işgaline yol açan ihanete vurgu yapan Amîna Zikrî, “Hepimizin yüreği sızladı, acı çektik. Bundan dolayı eğer Başkan Barzani ile görüşmek isterse(Lahûr), tüm Kürdistan halkından özür dilesin, o zaman görüşmek gayet normal olur” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler