PKK mayını köyden 1 km uzakta patladı, bir peşmerge şehit oldu

PKK mayını köyden 1 km uzakta patladı, bir peşmerge şehit oldu HPG, Erbil, Hewler, Bêrikim,

Dün gece  Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Sidekan nahiyesinin Qopî Hacer û Bêrkim alanları arasındaki yola yerleştirdiği mayın patladı.  Mayın patlayan bölge anayol ve köyden sadece bir km uzakta bulunuyor.

PKK’nin yola döşediği mayının bir araçta patlaması sonucu bir Peşmerge şehit düştü. Mayınların yerleştirdi.

Darka Mazi’nin yerel kaynakları Bradost bölgesinde Singanê boğazındaki Hacer Tepesi’nde Pesmergelere ait jipin geçişi sırasında mayın patladı. Patlama sonucu Tariq Qadir isimli Peşmerge hayatını kaybederken, Muzafer Hesen isimli 1 Peşmerge de yaralandı.

Peşmergelerin 80’inci Tugay Komutanlığında görevli Peşmergelerin evlerine dönerken mayının patladığı bildirildi. Şehit düşen Peşmerge Tariq Qadir’ın 45 yaşında ve  evli 3 çocuk babası olduğu  öğrenildi.

Sidekan Nahiye Müdürü Îhsan Çelebî, bölgede PKK ve TSK arasındaki çatışmalar nedeniyle yıllardır sivillerin can güvenliğinin bulunmadığını söyledi.

 şehit Peşmerge’nin kardeşi Sabir Qadir, “Kardeşimin şehit olduğu yer anayol ve köye 1 kilometre uzaklıkta. Burası askeri güzergah değil, bu nedenle PKK’nin neden burada mayın döşediğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kardeşinin 1997’den beri Peşmerge olduğunu ve 4 çocuk babası olduğunu dile getiren Sabir Qadir, “Eşi ve kızı birkaç yıldır kronik hastalıklardan mustarip. Tedavi için birkaç kez Erbil, Duhok ve Tahran’daki hastanelere gittiler” dedi.

Sabir Qadir, PKK’nin bölgelerinden çekilmesi gerektiğini dile getirerek, “Kuzenim de daha önce PKK güçlerince şehit edilmişti” diye konuştu.

Diğer Haberler