Türkiye’nin “pul” tahammülsüzlüğü

Türkiye’nin “pul” tahammülsüzlüğü Papa Francis, Ömer Çelik, Kürdistan, Erbil, AKP

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, geçtiğimiz hafta Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Dün Türkiye basınında Papa’nın ziyareti için basılan pullar gündem yapılarak bunun Türkiye’yi bölme amaçlı olduğu belirtildi. Basın üzerinden yapılan ırkçı propagandaya bu gün hükümetten de resmi destek geldi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Papa Franciscus’un Erbil ziyareti esnasında basılan örnek pullar hakkında, “Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Ömer Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Papa Franciscus’un Kürdistan Bölgesi’ni ve basılan örnek pulda yer alan haritayı değerlendiren Çelik, “Irak’ta Papa’nın ziyaretini yakından takip ettik. Bahsedilen pul ve haritayla mülhem izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler. Hicri şekilde Türkiye’ye dönük olarak geçmişte Fransa’da böyle harita çıkmıştı. Ermenistan zaman zaman yapıyor. Bazı odakların zaman zaman yaptığı işler. Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Diğer Haberler