Luqman Kakei: “Lahor Cengi, Kerkük ve Süleymaniye halkının başına bela oldu”

“Lahor Cengi, Kerkük ve Süleymaniye halkının başına bela oldu”

Gazeteci Luqman Kakei yaptığı açıklamada, Lahor Cengi’nin Süleymaniye ve Kerkük halkının başına bela olduğunu söyledi.

Kerküklü gazeteci Luqman Kakei açıklamasının devamında, 16 Ekim ihanet grubunun ve Lahor Cengi’nin yol açtığı sonuçlar nedeniyle Kerkük Kürtlerini zarara uğrattığını belirtti.

Gazeteci Luqman Kakei, Lahor’un Kerkük’teki Kürt halkına çok zarar verdiğini belirterek, “Lahor bu nedenle kenti ziyaret etmeye cesaret edemiyor. Kerkük kenttinde Kürt siyasi güçleri arasında bir çatışma ortamını yarattı. 16 Ekim ihaneti sırasında tek taraflı ittifak yaptı. Yaptıklarıyla Araplar ve atanmış Kerkük Valisi Rakan Cuburi’ye hizmett etti. Aslında 16 Ekim ihanet sürecinde onlarla ortak hareket ettiği ortaya çıkıyor” dedi.

Luqman Kakei açıklamasının sonunda, Lahor Cengi ve ekibi hakkında şunları söyledi: “Onlar Kerkük ve Süleymaniye halkının başına bela oldular. El attıkları her işte yöre halkına zarar veriyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı, Lahor takımı için bir sınır konulmalıdır. Süleymaniye olmazsa bile Kerkük’te ortaya çıkan acı sonuçlar görülmelidir. Şehirde hizmet eksikliğinden dolayı çöp yığınlarıyla dolu bir şehir manzarası hakim. Lahor ve ekibi Süleymaniye’de olmasaydı bu olumsuz manzarada gelişmezdi.”

Diğer Haberler