Papa Erbil’de: DAİŞ’le mücadele sürecinde Hristiyanları korudunuz

Papa Erbil'de: DAİŞ’le mücadele sürecinde Hristiyanları korudunuz

Hristiyanların Ruhani Lideri Papa Francis az önce Erbil’e ulaştı.

Papa’yı taşıyan uçak saat 08:20 sularında Erbil Uluslararası Havaalanı’na iniş yaptı. Papa’yı Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani, Kürdistan’daki dinlerin temsilcileri karşıladı.

Karşılamaya hükümet yetkilileri de katılım gösterdi. Papa’nın geçişi sırasında çocuklar ve yetişkinlerden oluşan koro ilahi okudu.

Kürdistan’ın bütün ulusal ve dini bileşenlerinin kıyafetlerini giyen karşılama korosu, ellerinde barışı simgeleyen zeytin dallarıyla Papa’ya sevgi gösterisinde bulundu.

Papa, Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’yle yaptığı görüşmenin ardından, Başkan Mesud Barzani’yle bir araya geldi.

Görüşmede, Başkan Barzani, Papa’yı Kürdistan Bölgesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Papa ise, “Kürdistan’ı unutmadım. Sizin ve Başbakanınızın Vatikan ziyaretini unutmadım. Sizin ve Başbakanınızın daveti üzerine Kürdistan’a geldim” dedi.

“Farklılıkları koruduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” diyen Papa, “Siz sadece beni değil, tüm Hristiyanları karşıladınız. DAİŞ’le mücadele sürecinde Hristiyanları korudunuz. Burası Hristiyanların evi oldu” ifadelerini kullandı.

Papa, farklı din ve etnisite mensuplarının korunması ve Kürdistan Bölgesi’ndeki barışçıl birlikte yaşam ortamından ötürü Başkan Barzani’ye teşekkür etti.

Bağdat, Necef ve Zikar vilayetindeki Ur kentindeki temaslarını tamamlayıp Erbil’e gelen Papa’nın Musul’a geçmesi ve Musul kilisesinde DAİŞ kurbanları için dua etmesi bekleniyor.

Musul’dan Qerequş’a geçip Tahire Kilisesi’nde ayin düzenlemesi beklenen Papa, ardından Erbil’e gelip saat 16.00’da Franso Hariri Stadyumu’nda 10 bin kişinin katıldığı dini töreni yönetecek.

5 Martta Bağdat’a gelen Papa, Iraklı yetkililerin yanı sıra dün Şii yüksek dini merci Ayetullah Ali Sistani ile bir araya gelmişti.

Diğer Haberler