Barzani: Kürdistan’ın yüz binlerce evladı Raperin’in amacını ve değerlerini savunmaya hazırdır

Barzani: Kürdistan’ın yüz binlerce evladı Raperin’in amacını ve değerlerini savunmaya hazırdır

Mesud Barzani, 5 Mart 1991’de Kürdistan halkının Baas rejimine karşı başlattığı büyük ayaklanmanın (Raperin) 30’uncu yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Kürdistan halkı çalıştı, kanını döktü ve onurlu bir şekilde yaşamak için ayaklandı” dedi.

“Raperin’in 30’uncu yıl dönümü vesilesiyle başı dik şehit aileleri, kahraman Peşmergeler, vatanseverler, devrimciler ve özgürlükçüler ile Kürdistan’ın tüm sınıf ve vatandaşlarını kutluyorum” diyen Barzani şu ifadeleri kullandı:

“Raperin, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde esaret ve sömürgeciliğe karşı direnişte bir dönüm noktasıydı. Kürdistan halkı baskı, esaret ve meşru haklarının inkarını reddetti. Raperin’in amacı; baskı ve zulüm altında olduğu bir dönemde Kürdistan halkının toprak ve hak mücadelesiydi. Bu kutlu anmada, Raperin’in yüksek değerleri ve amacının sonsuza dek korunması gerektiğini vurguluyorum.

‘Kürdistan halkı çalıştı, kanını döktü ve onurlu bir şekilde yaşamak için ayaklandı’

Raperin’in amacı ve kazanımlarının kaybedilmesi ve küçük sınırlara çekilmeye çalışılması kabul edilemez. Kürdistan halkı çalıştı, kanını döktü ve onurlu bir şekilde yaşamak için ayaklandı. Raperin’in değeri ve amacını karşı olan tüm kişi ve tarafların, aslında şehitlerin kanına ve Kürdistan halkının onlarca yıldır yürüttüğü mücadele ve verdiği kurbanlara karşı olduğunun bilinmesi gerekir. Kürdistan’ın yüz binlerce evladı Raperin’in amacını ve değerlerini savunmaya hazırdır.”

Diğer Haberler