PKK tarafından esir alınan,Gare’de hayatını kaybeden Duhok’lu gencin cenazesi Kürdistan’a getirildi

PKK tarafından esir alınan,Gare'de hayatını kaybeden Duhok'lu gencin cenazesi Kürdistan'a getirildi

TSK’nin Gare’de düzenlediği operasyon esnasında hayatını kaybeden Duhoklu 29 yaşındaki Cotyar Muhsin’in naaşı Malatya’da ailesine telim edildi.

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) 10-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Gare Dağı bölgesinde askeri operasyon düzenlemiş, çıkan çatışmalar sonucunda daha önce PKK’nin elinde bulunan 13 rehinenin öldürüldüğü açıklanmıştı.

PKK’nin askeri kanadı HPG, hayatını kaybedenlerden birinin Duhoklu 29 yaşındaki Cotyar Muhsin olduğunu duyurmuştu.

Bu bilgi üzerine Malatya’ya giden Duhoklu gencin ailesi, naaşını teşhis ettikten sonra teslim aldı.

Rûdaw’a konuşan baba Muhsin Siyare, “Geçtiğimiz gece Malatya’ya vardık ve cesetleri inceledik, çünkü bizim oğlumuz olduğundan şüphe ediyorduk. Bir kurşunla öldürülmüş. Daha önce de DNA testi yaptırmıştık şimdi yüzde yüz bizim oğlan olduğundan eminiz” dedi.

“Çok büyük bir zulme uğradık”

Hâlihazırda resmi işlemleri gerçekleştirdiklerini ve işlemler bitirdikten sonra naaşı Duhok’a getirip toprağa vereceklerini belirten Siyare, “Oğlum çok gençti, Allah onun hakkını alır, çünkü çok büyük bir zulme uğradık” diye konuştu.

Cotyar Muhsin, 29 Ocak 2020’de Amedi’nin Siyarê köyünde PKK tarafından alıkonulmuştu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada ise Cotyar Muhsin’in Türkiye istihbaratına “ajanlık, gerillaların bulunduğu noktaların koordinatlarını vererek savaş uçaklarının bu bölgeleri bombalaması” suçlarından tutuklandığı ileri sürülmüştü.

Cotyar Muhsin’in hikayesini anlatan yazımıza şu linkten ulaşa bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1013120

Diğer Haberler