Mehdi Zana: Leyla Zana’ın siyasete kalması bazı taraflarca engellendi

Mehdi Zana: Leyla Zana'ın siyasete kalması bazı taraflarca engellendi Kürt birliği

Hewler’de yayıp yapan K24 Televizyonuna katılan Mehdi Zana önemli açıklamalarda bulundu.  Eski Diyabakır Belediye Başkanı Mehdi  Zana İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşıyor.

Zana, konuşmasında Kürt birliği, Kürt siyaseti gibi konularda da önemli değerlendirmeler yapıt.  Zana; Kürtlerin ideoloji ve din üzerinden birbirine düşürülmek isteniyor” dedi.  Zana Kürtleri sol ideolojiye ve dine yönlendiren gurupları kast ederek bizi asıl meselemiz Kürt sorunudur dedi.

Leyla Zana’nın neden siyasetin dışında kaldığı sorusuna ise Mehdi Zana şöyle yanıt verdi:

“Leyla’nın siyasette kalması bazıları tarafından engellendi. Ben birçok şeyi konuşamıyorum. İsim veremem ama Leyla’nın siyasetin içine girmesine bazılarının engel olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Leyla Kürtlüğü savunuyor. Bu tür şeylere ben de karşılaşıyorum. Yakın bir zamanda Diyarbakır’a gideceğim. Bundan sonra orada yaşayacağım. Bir yıldan fazladır Leyla ile görüşmedik. Diyarbakır’a geldiğimde bunu yeniden konuşacağız. Leyla’nın siyasete girmesini engelleyenleri de konuşacağız.”

Yazının orjinaline şu linkten ulaşa bilirsiniz: https://www.kurdistan24.net/tr/story/64677-Mehdi-Zana:-T%C3%BCrkiye%E2%80%99deki-K%C3%BCrt-siyasetini-ba%C5%9Far%C4%B1l%C4%B1-bulmuyorum

Diğer Haberler