Mazlum Abdi’den çağrı: “Farklılıklarınızı bir kenara bırakın ve Kürtlerin birleşmesi sürecinin başarısı için esneklik gösterin”

Mazlum Abdi'den çağrı: “Farklılıklarınızı bir kenara bırakın ve Kürtlerin birleşmesi sürecinin başarısı için esneklik gösterin”

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, siyasi ve ideolojik nedenlerin Kürt birliğinin sağlanması önünde engel olmadığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Rojava’da Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ile Ulusal Birlik Partileri (PYNK) arasında devam eden diyaloğa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Qamişlo’da bir video yayımlayan Ebdi, diyalog sürecinde iyi adımların atıldığını ve bunun için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti.

Rojava’da Kürt birliği için bugüne kadar atılan iyi adımların devam etmesi gerektiğini belirten Ebdi, ENSK ve PYNK’ye “Farklılıklarınızı bir kenara bırakın ve Kürtlerin birleşmesi sürecinin başarısı için esneklik gösterin” çağrısında bulundu.

Rojava’da partiler arası Kürt birliğinin genel meselelerinde mutabık kalındığı ve kalan sorunların ise zamanla çözüleceğini ifade eden HSD Komutanı, “Siyasi ve ideolojik nedenler, Kürtlerin birliğinin sağlanması önünde engel değil” ifadelerini kullandı.

Ebdi, HSD olarak ABD’nin desteğiyle Kürt birliğinin sağlanması için gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Diğer Haberler