Suriye Rejimi Efrin’i, SMO çeteleri Şehba’yı bombaladı: 13 kişi yaralandı

Suriye Rejimi Efrin'i, SMO çeteleri Şehba'yı bombaladı: 13 kişi yaralandı

Rojava’nın Efrin kentinde Suriye’ye bağlı rejim güçlerinin Efrin şehir merkezi  Türkiye’ye bağlı çetelerin ise Şehba kentine düzenlediği roketli saldırıda 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

Efrin’de bulunan Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı silahlı grupların Şehba bölgesi ve Şêrewa beldesine roketli saldırıda bulunduğu belirtildi.

Efrin’deki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün akşam silahlı grupların gerçekleştirdiği 5 roket saldırısında aralarında çocukların da olduğu 13 sivil yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye rejiminin kontrolünde bulunan Halep’in kuzey kesiminden roketler atıldığını açıkladı.

Türkiye destekli çete grupların, Demokratik Suriye Güçleri’nin (HSD) kontrolünde bulunan Efrin’in Şêrewa beldesine bağlı köylere de füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Silahlı grupların geçtiğimiz ay Til Rifat beldesine yönelik bombalı saldırısında da 3 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Efrin, 18 Mart 2018 yılından beri Türkiye’nin destek verdiği silahlı grupların denetiminde bulunuyor.

İşgalden buna yana şimdiye kadar 250 binden fazla kişi yerinden oldu. Çok sayıda kişi silahlı gruplar tarafından kaçırıldı kimisi de öldürüldü.

Ayrıca silahlı kişiler, Kürtleri evlerinde çıkartıp Arapları yerleştirdiği biliniyor.

Diğer Haberler