KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed: Erbil’e saldıranlar Haşdi Şabi’nin imtiyaz ve imkanını kullanıp, onun çatısı altında yer alan bir grup,

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed: Erbil'e saldıranlar Haşdi Şabi'nin imtiyaz ve imkanını kullanıp, onun çatısı altında yer alan bir grup,

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP), başkent Erbil’e dün düzenlenen roketli saldırıdan Haşdi Şabi çatısı altındaki bir grubu sorumlu tuttu.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, yayımladığı yazılı açıklamada, “Yasa dışı, kendinden geçmiş ve Haşdi Şabi’nin imtiyaz ve imkanını kullanıp, onun çatısı altında yer alan bir grup, Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozmak için birkaç roketle korkakça Erbil kent merkezini hedef aldı” ifadelerini kullandı.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Muhammed, Irak merkezi hükümeti, Uluslararası Koalisyon güçleri ve ABD’ye olayı kınamanın yanı sıra ivedilikle soruşturma başlatmaları çağrısında bulundu.

Bu tür saldırıların kaç defadır tekrarlandığını kaydeden Muhammed, saldırıların sorumlularının cezalandırılmamasından ötürü terör eylemlerini tekrarlama cüreti bulduklarını ifade etti.

Saldırının Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmişliği ve halkın huzurlu yaşamöını hedef aldığını vurgulayan Muhammed, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve güvenlik krumlarına desteklerinin tam olduğunu ifade etti.

Erbil’e düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı

Diğer Haberler