Barzani 63 yıllık arkadaşı Dr. Roj nuri Şaweys’in cenaze töreninde göz yaşlarını tutamadı

Barzani 63 yıllık arkadaşı Dr. Roj nuri Şaweys'in cenaze töreninde göz yaşlarını tutamadı

Başkan Mesud Barzani, KDP Politbüro Üyesi Dr. Roj Nuri Şaweys için düzenlenen resmi cenaze töreninde konuştu.  Törende göz yaşlarını tutamayan Barzani , “Benim için çok üzüntü verici bir gün” dedi.

“Dr. Roj gibi değerli bir isimi kaybetmek benim için hiç kolay değil” ifadelerini kullanan Başkan Barzani, “1958 yılından beri birlikteydik. Dr. Roj’un arkadaşlarının onun yolunu sürdüreceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gözyaşlarını tutamayan Başkan Barzani, konuşmasını tamamlayamadı.

Başkan Barzani’nin cenaze töreninde tamamlayamadığı konuşması şöyle:

“Büyük ve şefkatli Allah’ın adıyla

Bugün benim için çok çok üzücü bir gün, Kak Roj gibi bir kardeş ve arkadaşın kaybı kolay değil…

1958 yılından beri, okul yıllarından bugüne ben ve Kak Roj iki kardeş olarak birlikteydik. Bir an bile birbirimizden ayrılmadık.

Kak Roj’un halkımızın mücadelesindeki tüm zorlu süreçlerde yeri bellidir. Partisi ve halkı için mücadeleci ve vefalı bir kişiydi. Annesi ve babasının yolunu sürdürdü.

Ben Kak Roj’un arkadaşlarının Kak Roj ile binlerce mücadeleci ve kahramanın baş koyduğu yolu sürdüreceğinden eminim.

Kak Roj’u her zaman hatırlayacağız.”

Başkan Barzani’nin konuşmasının ardından Şaweys’in Kürdistan bayrağına sarılı tabutuna çiçek ve çelenkler bırakıldı. Törenin ardından tabut mezarlığa uğurlandı.

TAZİYE MESAJLARI

Şaweys için, KYB başta olmak üzere diğer siyasi partiler tarafından taziye mesajları yayınlandı.

Ayrıca, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, KYB Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Kosret Resul, Irak Eski Başbakanı Nuri Maliki, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci, Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve çok sayıda isim tarafından taziye mesajları yayınlandı.

Diğer Haberler