Elî Ewnî: PKK Kürtlerin içerisindeki Truva Atı’dır

Elî Ewnî: PKK Kürtlerin içerisindeki Truva Atı'dır

PDK Yönetim Kurulu üyesi Elî Ewnî, PKK’nin bölge ülkelerinin planını hayata geçirdiğini belirterek, “PKK Kürtlerin içerisindeki Truva Atı’dır” dedi.

BasNews’e  konuşan PDKYönetim Kurulu üyesi Elî Ewnî, “PKK’ye Kürtleri karşı karşıya getirmesi ve Kürdistan Bölgesi’nin savaşa çekmesi için yeni bir görev verilmiştir” dedi.

Elî Ewnî, PKK liderlerinden Cemil Bayık’ın açıklamalarının bu planın gerçekleşmesi için bahane yaratmak olduğunu dile getirerek,  “Kendi üye ve taraftarlarına karşı meşruiyet kazanmak için bu tür açıklamalar yapıyor, ancak gerçek bunun tam tersidir. PKK, işgalc devletlerin elinde Kürtleri birbirine düşrmek için kullanılan bir sopa haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“Biz hiç kimseye saldırmadık” diyen PDK yetkilisi, “Ancak, şehit düşen Kürdistan Peşmergeleriydi. Bir çok kez Kürdistan Bölgesi’ni tehdit ettiler, bir çok yeri işgal ettileri. Biz onlara bu yerleri Peşmerge Güçleri’ne bırakın dedik. Ama onlar bu yerleri Türkiye’ye teslim etti. Buna rağmen hâlâ PDK ve Kürdistan hükümetini suçluyorlar. PKK, Kürtler içerisinde ‘Truva Atı” rolünü üstlenmiş, tek amacı Türk ordusunu Kürdistan topraklarına çekmektir” şeklinde değerlendirdi.

Elî Ewnî sözlerini şöyle sürdürdü. “Kuzeyde yenilgiye uğradılar. Bunu bile bizden bliyorlar. PKK eskiden Diyarbakır’da bir milyon insan sokağa döküyordu. Şimdi bin kişi bile toplayamıyor. İşgal ettikleri yerlerde halak büyük zarar veriyorlar.”

PDK’nin dört parça Kürdistan’daki Kürtlerin en büyük umudu olduğunu dile getiren Ewnî, “En güçlü mevzi PDK’nin çalışmalarıdır. PKK’yi kınamak anlamsızdır. Çünkü onların görevi Kürdistan Bölgesi’ni karıştırmak ve Kürdistan Bölgesi hükümetini görmezden gelmektir” dedi.

PDK Yönetim Kurulu üyesi Elî Ewnî, PKK’nin Kürt düşmanı cephesinde yer aldığını Süleymaniye’deki bazı çevrelerinde aynı yolda ilerlediğini dile getirerek, “Biz Süleymaniye idaresini bu konuda bir çözüm bulması konusunda uyardık. Eğer bu konuda çözüm bulmazlarsa çok yakında PKK Süleymaniye merkezinde kontrol noktaları kurar. PKK, bölge devletlerinin planını hayata geçirmekle görevlendirilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler