HPG: Elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmı yaşamını yitirdi

HPG: Elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmı yaşamını yitirdi

Halk Savunma Merkezi(HPG) Karargah Komutanlığı, esir askerlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ellerindeki Türk görevlilerinden bazılarının öldürüldüğünü duyuran HPG tüm olanlardan Hulisi Akar’ı sorumlu gördü.

HSM açıklamasında 10 Şubat günü tutukluların bulunduğu kampın havandan yoğun vurulmaya başlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: Bu kampta bulunan güçlerimiz kendilerini ve esirleri korumak için kampa girmek isteyen işgalcilere karşı ağır bombardıman altında gerekli cevabı vermiş, etkili bir şekilde vurmuştur. Darbe yiyerek bir kademe geri çekilen işgalci Türk ordusu bu kampın içinde esirlerin olduğunu bilmesine rağmen yine savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır.

 Esirleri imha için saldırdılar

HPG ayrıca TSK güçlerinin esirleri kurtarmak için değil imha etmek için saldırdığını da belirttiği bildiride devamla şunlar belirtiliyor: Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onların kurtarılmasına dönük olmayıp tamamen imha edilmeleri amaçlanarak yapılmıştır. Bu insanların katledilmiş olmasının asıl ve tek sorumlusunun böyle bir saldırıya karar veren ve hiçbir insani duyguya sahip olmayan Hulusi Akar olduğu açıktır.

HPG ayrıca kamuoyuna ilerde daha fazla açıklama yapacaklarını da belirtti.

TSK 10 Şubat günü Gare dağına dönük Pençe Kartal-2 adlı bir operasyon başlattığını duyurmuştu.

Diğer Haberler