Türkiye Savunma Bakanı: Pençe Kartal-2 operasyonu sona erdi

Türkiye Savunma Bakanı: Pençe Kartal-2 operasyonu sona erdi

Savunma Bakanı Akar, Gare’de PKK’ye karşı başlatılan askeri operasyonun tamamlandığını duyurdu.

Türkiye Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Pençe Kartal-2 Harekatı’nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekat Merkezi’ni ziyaret etti.

Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yer alan Gare dağında PKK’ye yönelik yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, çatışmalarda 3 askerin öldüğünü 3 askerin de yaralandığını ifade etti. Akar çatışmalarda 48 PKK mensubunun da öldürüldüğünü 2 kişinin ise sağ ele geçirildiğini açıkladı.

Akar konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir.”

Akar, Gare’de gerçekleştirilen operasyonların tamamlandığını, kara ve hava unsurlarının üslerine döndüğünü duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 10 şubat 2021’de Gare’de PKK’ye yönelik askeri operasyon başlattı.

MSB, çatışmalarda 3 askerin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını duyurmuştu. MSB, çatışmalarda 48 PKK’linin de öldüğünü kaydetmişti.

PKK’nin askeri kanadı HPG ise MSB’nin açıklamalarını ret ederek, TSK’nın kayıplarının daha fazla olduğunu savunmuştu.

Diğer Haberler