HPG : Gare Operasyonuna KDP güçlerinin katıldığı yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır

HPG : Gare Operasyonuna KDP güçlerinin katıldığı yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır

HPG Basın ve İrtibat Merkezi dün yaptığı yazılı bir açıklama ile Gare’ye dönük operasyondaki son durumu değerlendirdi. HPG Türk güçlerinin ilerleyemediğini ve sadece teknik destek ile ayakta kaldığını belirtti. HPG açıklamasında “KDP güçlerinin operasyona katıldığı yönünde bilgimizi yoktur” ifadesi dikkatleri çekti. Operasyonun ilk günü PKK’ye ait medya ve medya çalışanları operasyona “KDP güçleri Türkiye Ordusunun askerlerini giyerek operasyona katılıyor” iddasına yer verilmişti.

PKK medyasının haber kaynağı ise Türkiye Ordusunda Özel Hareket üyesi olarak uzun yıllar yer almış olan Abdullah Ağar. Ağar kendi Twitter hesabından bu iddayı ortaya atmıştı.

HPG basın ve irtibat merkezi ise kendi medyasında yer alan bilgileri tekzip etti. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: KDP güçlerinin bizzat Garê operasyonuna katıldığı yönünde herhangi bir tespitimiz yoktur. Bu yönlü bilgiler doğru değildir. Ancak Garê saldırısına katılan işgalci Türk ordu güçleri ve helikopterleri Şırnak’tan Başika üssüne, oradan da Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesi üzerinden Garê’ye gelmişlerdir.

PKK medyasına bağlı güçler ayrıca Rojavalı  gençlerden oluşan Roj peşmergelerinin de Akre’ye bağlı Bakirman nahiyesine gelerek operasyona destek verdiğini iddia etmişti. Roj Peşmerge komutanlarından Albay Dilovan Robari bu açıklamayı red ederek “güçlerimiz kendi karargahları dışında hiçbir yerde yoktur” demişti.

PKK medyasının yaptığı Kürtleri birbirine kışkırtan habere sosyal medya kullanıcıları da büyük tepki göstermişti.

Diğer Haberler