Rusya arabuluculuğunda HSD ve Suriye görüşmeleri yeniden başlıyor

Rusya arabuluculuğunda HSD ve Suriye görüşmeleri yeniden başlıyor

Rojava’daki bir Kürt kaynak, Rusya’nın arabuluculuğuyla Suriye rejimi ile Suriye Demokratik Güçleri (HSD) arasında yeni bir görüşme turunun yakında başlayacağını açıkladı.

BasNews’e konuşan kimliği açıklanmasını istemeyen Rojava’dan bir kaynak, Rusya’nın arabuluculuğuyla HSD ile rejim güçleri arasında çok yakında görüşme turunun başlayacağını, görüşmlerin en önemli maddesinin , ” Suriye Demokratik Güçleri’nin ülkedeki statüsünü tartışmak ve yasal hale getirmek” olacağını kaydetti.

Kaynağa göre görüşmenin diğer önemli bir maddesinin de ” 107’inci sayılısı yasa çerçevesinde özyönetim statüsü” gündeme gelecek.

Görüşmelerin çok yakında Rus himayesinde başlayacağına işaret eden kaynağa göre;

“Tüm bunlar, Suriye Demokratik Güçleri’nin önümüzdeki Nisan ayında yapılacak Suriye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rejime vereceği desteğe karşılık iki taraf arasında yapılacak bir pazarlık anlamına geliyor” dedi.

Geçtiğimiz Salı günü, Demokratik Birlik Partisi (PYD) gözetimindeki Özerk Yönetim İç Güvenlik Güçleri, Rusya’nın arabuluculuğu ile taraflar arasında yapılan müzakereler ardından Hesekê ve  Qamişlo’daki güvenlik meydanında rejim güçlerine yönelik kuşatmanın kaldırıldığını duyurdu.

Diğer Haberler