Kürt şair Arif Xelil Şexo’nun Efrîn’de ki mezarı da tahrip edildi

Kürt şair Arif Xelil Şexo’nun Efrîn'de ki mezarı da tahrip edildi

Rojava’nın Efrin kentinde SMO’ya bağlı silahlı grupların Kürt şair Arif Xelil Şexo’nun mezarını tahrip ettiği, üzerinde Kürtçe yazan mezar taşını da parçaladığı öğrenildi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı silahlı grupların Kürt şair Arif Xelil Şexo’nun Raco kasabasına bağlı Kosa köyündeki mezarını yıktıklarını duyurdu.

Örgütün paylaştığı görüntülerde, mezar taşındaki Kürtçe yazının da parçalandığı görülüyor.

2018’de de SMO’ya bağlı Feyleq El Şam grubu, Kürt şairin Şera kasabası Naza köyünde ikamet eden kızı Gule Arif’in evini basarak bütün eserlerini ve arşivini yok etmişlerdi.

Arif Xelil Şexo, 14 Nisan 1956 yılında Afrin’in Kosa köyünde dünyaya geldi. Hayatı boyunca çok sayıda şiir yazan ve 3 divanı olan şair 2012’de hayata gözlerini yumdu.

Mart 2018’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli SMO gruplarının düzenlediği operasyon ile kontrol edilen Efrin’de Kürtlere yönelik insan hakları ihlalleri sık sık gündeme geliyor.

Uluslararası kurumların raporlarına da yansıyan insan kaçırma, infaz ve işkence olaylarının yanı sıra silahlı gruplarca halka ait çok sayıda ev, tarla ve araziye el koyulduğu, tarihi yapıların tahrip edildiği ve halka ait zeytin ağaçlarının kesildiği de habere yansımıştı.

Diğer Haberler