Efrîn’in  Kaxrê köyünde kadınlar Türkiye’ye bağlı çetelere karşı gösteri düzenledi

Efrîn’in  Kaxrê köyünde kadınlar Türkiye’ye bağlı çetelere karşı gösteri düzenledi

Efrîn’in Mabata ilçesine Kaxrê köyünde bir gurup kadın çetelerin günlük olarak köye yaptığı baskıları protesto için köy meydanında toplanarak yürüyüş yaptı.

Efrin’in Mabada ilçesine bağlı Kaxrê Efrin işgali ardından en çok baskı gören köylerden biri. Geçtiğimiz hafta içinde de köyden bir gurup vatandaş kaçırılmıştı. Kaçırılan kişiler ağır işkence sonucu ciddi yaralar almış ve daha sonra bırakılmışlardı. Kaçırılan gençlerden bazılarının kolları ve bacakları kırıldığı için hastaneye yatmıştı.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre olay sonrası köye yine işgalci meclise bağlı bir komite gelerek olay yeri incelemesi yapmak isteyince köydeki kadınlar köy meydanında gelen komiteye karşı yürüyüş yapıyor. Gösteriye katılan kadınlar köyde bulanan çete gurubundan Emşat gurubunun köyü terk etmesini istiyor.

Emşat gurubu işgalci güçler içindeki en tehlikeli gurup olarak biliniyor. 400 haneli Kaxrê köyü de işgal edildiği günden bu yana bu gurubun denetimi altında bulunuyor. Şu anda değin köyde ki kaçırma, dayak, mallara el koyma ve keyfi vergilendirme nedeni ile köylüler ağır koşullarda yaşıyorlar.

Kaynak: ARK News

Diğer Haberler