Peşmerge güçleri Kerkük sınırında yüksek risk alarmı verdi, mevziler hareketlendi

Peşmerge güçleri Kerkük sınırında yüksek risk alarmı verdi, mevziler hareketlendi

Peşmerge güçlerinin, Dakuk ilçesinde IŞİD’in Irak güvenlik güçlerine saldırısının ardından Kerkük sınırındaki bölgelerde teyakkuza geçerek güvenlik önlemlerini arttırdığı bildirildi.

Kerkük’ün Dakuk ilçesinde IŞİD mensuplarının Irak güvenlik güçlerini hedef alan saldırısının ardından Peşmerge Güçleri de harekete geçti.

Mahmur-Gwer Cephesi Komutanı Sirwan Barzani, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, IŞİD’lilerin bölgede çoğu zaman hava koşullarından yararlanarak saldırı düzenlediğini söyledi.

Barzani, bu nedenle Kerkük sınırındaki bölgelerdeki Peşmerge mevzilerinde sayıyı arttırdıklarını ve olası saldırılara karşı hazırlık yaptıklarını belirtti.

Havaların yağışlı olduğu dönemde savaş uçaklarının uçuş yapamadığını ve IŞİD’lilerin de bu durumu fırsat bilerek güvenlik güçlerine darbe vurmaya kalkıştığını anlatan Peşmerge Güney Kerkük Cephesi Komutanı Nuri Heme Ali de, “Dün akşamki saldırı da böyle oldu. IŞİD teröristleri havanın yağışlı olmasından yaralandı. Peşmerge güçleri olası bir saldırıya karşı güvenlik önlemlerini üst sevyeye çıkardı” dedi.

IŞİD mensupları dün akşam saat 23:00 sıralarında Kerkük’ün güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı Til Tebe köyü yakınlarında bir polis gözlem noktasına silahlı saldırı düzenledi.

Rûdaw’ın Dakuk’taki güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre saldırıda 2 polis hayatını kaybetti, 5 polis de yaralandı.

Diğer Haberler