Siyasetçi- yazar Kamîl Jîr: Süleymaniye’nin Bağdat’ta teslim edilmesi Baas rejiminin geri gelmesi demektir

Siyasetçi- yazar Kamîl Jîr: Süleymaniye'nin Bağdat’ta teslim edilmesi Baas rejiminin geri gelmesi demektir

Kürt siyasetçi ve yazar Kamîl Jîr, Süleymaniye’nin Bağdat’a teslim edilmesi fikrinin çok kötü bir fikir olduğunu, Kürt ve Kürdistan’ın çıkarlarına ters olduğunu belirterek, “Süleymaniye Bağdat’a teslim edilirse Baas rejimi dönemine dönülür” dedi.  Kamil Jir 50 yıldır Kürt ulusal mücadelesine aktif katılan, onlarca eseri basılmış tanınmış bir yazar. Jir 2020 Eylül ayınıdaSüleymaniye’deki Kürdistan Diyalag Örgütü tarafından Kürt ve Kürdistan davasında ki 50’inci yılı nedeni ile ödüle layık görülmüştü.

50 yıllık siyasi tecrübesi ile Süleymaniye’nin Bağdat’a doğrudan bağlanması yönündeki girişimleri  değerlendiren Kürt Birliği Dirilişi ve Özgür Yaşam Topluluğu Partisi (KAJİK) Kurucu Kurulu üyesi ve yazar Kamîl Jîr, “Bu girişim ve düşünce  çok kötü, Kürtlerin çıkarlarına karşı bir tutumdur. Kürtlerin birliğe ihtiyacı var. Herkes Kürdistan’ın dört parçasında birliğini beklerken, bir parçayı koparıp Bağdat’a bağlamak çok tehlikeli bir girişimdir” ifadelerini kullandı.

Bazı hatalar nedeniyle Süleymaniye’nin Kürdistan Bölgesi’nden ayrılması düşüncesinin ortaya çıktığını belirten Kürt siyasetçi, bu girişimi yapanların sıradan ve cahil insanlar olmadıklarını, bu suçu neden işlediklerinin onlara sorulması gerektiğini kaydetti.

Kamîl Jîr sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözde Süleymaniye kentine hizmet ettiklerini hayal edenler, gerçekte kentti Bağdat’a teslim etmeye çalışıyorlar. Onların bu girişimi Kürtlerin çıkarları ile uyuşmamaktadır” dedi.

Süleymaniye’nin Bağdat’a bağlanmasının  Kürt halkına büyük zarar vereceğini belirten Kürt siyasetçi Kamîl Jîr,” Bu bir kazanım değildir.  Süleymaniye’yi Bağdat’ta teslim edenler Kerkük’ü Haşdi Şabi’ye teslim ettikleri gibi pişman olacaklar” ifadelerini kullandı.

Süleymaniye’nin Bağdat’a bağlanması halinde Saddam Hüseyin dönemine geri dönüleceğini belirten Jîr, “Süleymaniye’yi aldıklarında yavaş yavaş hükmetmeye başlıyacaklar. Ve kötülükler yapacaklar. Baas rejim dönemine döneriz” dedi.

Diğer Haberler