Belçika Parlamentosu Ezidi Kürtlere dönük DAİŞ soykırımının tanınması için süreci resmi olarak başlattı

Belçika Parlamentosu Ezidi Kürtlere dönük DAİŞ soykırımının tanınması için süreci resmi olarak başlattı Dilaver Ajgeyi,

Belçika Parlamentosu’nda terör örgütü DAİŞ’in Ezidi Kürtlere yönelik katliamlarının soykırım olarak tanınması için resmi süreç başladı.

Kürdistan dostu Belçikalı parlamenter Dr. Georges Dallemagne öncülüğünde Belçika Parlamentosu’ndaki Ezidi Kürtlerle ilgili sürecin startı verildi.

Hümanist Demokrat Partisi (CDH) milletvekili olan Dallemagne, Yeni Flaman İttifakı’nın (NVA) desteğiyle Belçika Parlamentosu’nun Ezidi Kürtlere yönelik katliamı soykırım olarak tanıması için çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Dilawer Ajgeyi, “Bu konu Belçika Parlamentosu’ndaki Dış İlişkiler Komisyonu’nda görüşülecek. Sonrasında ise parlamento genel kurulundaki resmi bir oturumda oylamaya sunulacak” dedi.

Öte yandan, Dallemagne ile görüşen Ajgeyi, çabalarından ötürü Belçikalı siyasetçiye teşekkür ederek, çabalarında başarılı olması için Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin kendisine desteğinin tam olduğunu bildirdi.

Ajgeyi, Dallemagne’ın Kürdistan’ın yakın bir dostu olduğunu, zor zamanlarda Kürdistan’ı desteklediğini ve defalarca kürdistan’ı ziyaret ettiğini ifade etti.

Belçika Parlamentosu’nda Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olan Dallemagne, daha önce Sınır Tanımayan Doktorlar kurluşunun üyesiydi.

Diğer Haberler