PDK Politbüro Sekreteri Mirani: Bizim Bağdat’la sorunumuz bütçe değil Kürdistan meselesidir

PDK Politbüro Sekreteri Mirani: Bizim Bağdat'la sorunumuz bütçe değil Kürdistan meselesidir

PDK Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan Bölgesi’nin Bağdat’la yaşadığı sorunun bütçeden daha derin olduğunu söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, “Bağdat’la şu an bu yılın bütçesine ilişkin sorun yaşanıyor ancak bizim Bağdat’la daha derin bir sorunumuz var. Bizim bir Kürt meselemiz var” dedi.

K24’e konuşan Mirani, “Irak yönetimindeki çoğunluk eğer İslam dinini akıl olarak benimsiyorlarsa, siyasi İslam değil, din olan İslam, bu durumda hadiste Hz. Peygamber ‘Sizden biri kendisi için istediğini kardeşi için de istemediği sürece iman etmiş olamaz’ diyor” ifadelerini kullandı.

Mirani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Irak, Bahreyn’in devlet olmasına razı, Kuveyt’in devlet olmasına karşı, Irak Birleşik Arap Emirlikleri’nde 7 devletin olmasına razı, konu Kürtlere gelince razı değil, İslam’ın bakış açısına muhalifler.

İnsaniyet, akıl ve günümüz penceresinden bakacak olursak, insanın buna hakkı var. 22 Arap ülkesi var. Peki Kürtler için niye bir devlet olmasın. Dolayısıyla bizim sorunumuz şahıslarla değil, partilerle de değil, bizim sorunumuz bu akıl, düşünce ve o şahış ve partilerin inanış tarzlarıyla ilgili.

Irak’ta, Türkiye’de veya İran ve Suriye’de adalet varsa peki bahtsız Kürtler niye bu hale düştü? Adaletsizlikten bu haldeler.”

Bağdat’ın tek sesli olmadığına işaret eden Mirani, Kürdistan Bölgesi’nin bütçesinin Iraklı siyasiler tarafından seçim propaganda malzemesi olarak kullanıldığını, ancak Irak bütçesinin de hiçbir şekilde halka hizmet için kullanılmadığını ifade etti.

Haşdi Şabi ile Peşmerge arasında Pelkane’de yaşanan gerilimle ilgili soruyu da yanıtlayan Mirani, “Biz kimsenin üzerine yürümüyoruz. Milletle savaşmıyoruz. Sahih bir hadiste şöyle deniyor; ‘Namusunu ve malını korumak için öldürülen şehittir’ Biz tarihten beri bu davranış üzerineyiz” diye konuştu.

Diğer Haberler