Ezidi Mîrinin Vekili Mirza Beg: Şengal’e dışardan gelen silahlı guruplar Ezîdîlerin Peşmerge gelmeyene kadar Şengal’e dönmeyeceğini bilmeli

Ezidi Mîrî Vekili Mirza Beg: Şengal'e dışardan gelen silahlı guruplar Ezîdîlerin Peşmerge gelmeyene kadar Şengal'e dönmeyeceğini bilmeli

Ezdi Miri Hazım Tahsin Beg’in Gençlik İşleri Vekili Mîr Herman Mîrza Beg yaptığı açıklamada, silahlı grupların Şengal halkı arasında geliştirdikleri sahte sloganlarla Ezdi halkı arasında kargaşaya neden olduklarını söyledi.

Gençlik İşleri Vekili Mîr Herman Mîrza Beg açıklamasının devamında şunları belirtti: “Dış ülkelerden Şengal’e gelen bazı gruplar Şengal halkını tehdit ederek haklarını elde etmelerini engelliyorlar. Şengal’de huzur ve güven ortamının gelişmesi için güvenlik konusunda atılması gereken adımlara izin vermiyorlar. Ezdi halkını kendi amaçları için kullanarak zayıflatmaya çalışıyorlar. Dışardan gelen bu silahlı gruplar bu davranışlarından vaz geçmelidirler. Bunlar Ezdi halkının Kürdistan Bölgesi’nden asla kopmayacağını iyi bilmelidirler.”

Mîr Herman Mîrza Beg açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Peşmerge Şengal’e dönmeyinceye kadar Ezdilerde Şengal’e dönmeyecek. Çünkü Peşmerge olmadan Şengal’de güvenlik sağlanamaz. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Irak merkezi hükümetinin Şengal’de normalleşmenin sağlanması için sağladıkları anlaşmanın hayata geçirilmesini umuyoruz. Çünkü bu anlaşma Ezdi halkının çıkarınadır.

Diğer Haberler